Přeskočit na hlavní obsah

Poslední ohřátí gum v Benátkách - Zakončení motosezóny 6.10.2018

V sobotu 6. října jsme přijeli okouknout poslední vyjížďku v Benátkách nad Jizerou. Tato akce byla zatím z těch, kterých jsme se zúčastnili, nejvíce povedená jak volbou cest, tak i organizací a zázemím.

Na zdější náměstí jsme dorazili už kolem 9:30 jako druzí. Na místě byl přistaven karavan s rychlým občerstvením, které nejen nám přišlo vhod. Po dopití kávy se náměstí postupně začalo zasypávat různorodou sestavou motorek.

Před 11 hodinou organizátoři rozdávali informace o průběhu jízdy s mapkou a samolepkami označující stroje, které se zúčastnily této akce. Trasa vedla přes Dvory, Bobnice, Hrubý Jeseník, Křinec, kde se dala menší kouřová a klábosící pauza. Dále se pokračovalo přes Mcely, Jabkenice, Rejšice, Luštěnice do závěrečné hospůdky U Máchala v Horkách nad Jizerou.

Vše probíhalo hladce krom jedné malé kolize v Benátkách, kde kolonu jeden JOUDA v multikáře rozpůlil a schválně na křižovatce blokoval. Úmyslně pustil několik vozů, které se tak nechtěně staly součástí naší vyjížďky.  Prostě blbec, kterému jsme však dali dost řádně najevo, co si o něm myslíme.
Ale i tak jsme si jízdu užili. Můžeme upřímně říct, že je to jedna z mála jízd, kde se nikdo nehonil jak blbec a rychlost byla CELKEM  přiměřená.

Co musíte vědět:

  • U Máchala mají vynikající řízky a bramborový salát. Překvapivě dokázali velmi rychle obsloužit několik desítek lidí. Doslova jsme se přežrali a měli problém dopnout kalhoty.
  • V koloně jelo dle pozdějších informací 196 strojů.
  • Akce proběhla velmi dobře včetně zajištění křižovatek.
  •  Po cestě nás čekala dvě zpestření: výborné roztleskávačky na náměstí v Benátkách a vlajkonoši
  • Kromě Triku jsme vytáhli i našeho prskoleta - růžovou Kentoyu :)

Mockrát děkujeme a budeme se těšit na otvírání sezony v Benátkách nad Jizerou.
Přejeme krátkou zimu a hodně kilometrů kolama dolů. Trikeři .cz