Přeskočit na hlavní obsah

Jak prodloužit STK u motorky - přesný návod

Zjistili jsme, že po novelizaci zákona máme nárok si nechat prodloužit zcela zdarma technickou u naší tříkolky.  A protože je nám jasné, že bude i pár dalších, sepsali jsme přesný návod, jak a kde to zařídit.

Pro všechny motorky kategorie L, které podléhají povinné prohlídce na STK (tedy neplatí pro mopedy), se posunula povinnost první STK ze 4 na 6 let. Další intervaly kontrol jsou pak po 4 letech.

Pokud jste absolvovali STK v období od 1.1.2018 do 30.9.2018, kdy byl v platnosti ještě nenovelizovaný zákon a dostali jste tedy technickou na 2 roky, můžete si TK nechat na místním úřadě nechat prodloužit na 4 roky. Prodloužit si technickou můžete i u nových motocyklů zakoupených v období 2016-2018.

Na jaký úřad?
Změny provádí Magistrát, oddělení odboru dopravy (dopravní inspektorát), REGISTR VOZIDEL. Na Magistrátu nám bylo sice řečeno, že se to prý ani prodlužovat nemusí, protože to budou na starých známkách podle roku tolerovat. Nicméně znáte to.... co není psáno...

Co sebou?
Oba techničáky (velký, malý), občanský průkaz a registrační značku (espézetku) - na ni dostanete novou samolepku. Zároveň můžete mít již vyplněnou žádost. Formulář najdete ZDE a do políčka "Žádá o provedení změny" uvedete "Prodloužení TK - rok 2022".

Co to stojí?

Nic.

Takže my dnes prodloužili do roku 2022 :) Technickou jsme měli 19.1.2018.