Přeskočit na hlavní obsah

Motorkáři / Trikeři - BACHA!

Na vědomost se dává, že v poslední době se v Poděbradech (ve městě dění každoročního setkání motorkářů, trikerů a jiných vozítek jim podobných), znemožňuje parkování na náměstí pod koněm. Tento plácek je v poslední době lovištěm Městské policie Poděbrady. Samozřejmě všichni ví, že je to pěší zóna, ale už mnoho let se tam motorky staví. Myslíme si, že nikomu nepřekáží. Naopak návštěvníci Poděbrad rádi okouknou stroje a vyfotí se.  Dosud vše fungovalo v zájemné symbioze. 

Motorky zde postojí většinou pár minut, než si jezdci oddechnou, sní něco malého a slíznou zmrzku. Město Poděbrady by si udělalo velké PLUS u motorkářů, pokud by pod koněm či v jeho okolí oficiálně povolilo parkování motorek. Uvědomte si, že téměř každý, kdo vlastní takový stroj, rád koukne, zda je v bezpečí před nenechavci. Někteří neurvalci motorky ošahávají, oblejzají a nebo i něco uloupnou. I my máme nepříjemnou zkušenost a pokdu na trike nevidíme,  na takovém místě neparkujeme. A to vám opravdu skazí radost. 

I přes to, že Městská policie Poděbrady je slušná a motorkáře upozorňuje, že zde nemohou stát, prosíme radní Města Poděbrady nad zamyšlením, zda by nebyl možný kompromis. Jde o léta zaběhnutou činnost, která každou sezónu oživuje náměstí Poděbrad. Věříme, že nás rádi podpoří i další.