Přeskočit na hlavní obsah

Výlet přes Trosky na Malou Skálu s návštěvou MOTOMUZEA

Od zcela neplánovaného výletu se nás hned na začátku snažilo odradit počasí. Trikeři se ale ničeho nezaleknou. Naopak mraky jsme rozfoukali a krásné počasí nás provázelo po celou dobu. Tentokrát jsme si zvolili trasu, která je pro tříkolky jako stvořená.

Kde jsme jedli a proč? Jak se nám líbilo v Motomuzeu? Co jsme si přivezli z cesty domů? Kdo si mohl s dovolením osedlat náš trike?




 Motorest Staré Místo je dobré místo, kde se jakžtakž lze najíst a přitom mít trike pod kontrolou.


Tohle není retro, to je realita :)


Radku po cestě zaujalo stavení, o kterém jsme zjistili, že se jedná o historickou budovu Kubánkův statek. Patří mezi vzácně dochované zemědělské usedlosti z 19. století a byl prohlášen národní památkou. Za historickými budovami Kubánkova statku se nachází venkovský kemp.


Motomuzeum Borek pod Troskami určitě stojí za návštěvu. Spousta krásných historických motocyklů pod jednou střechou. Proč nepodpořit někoho z našich řad? :) Muzeum provozuje česká firma ELITEX OK s.r.o., která vyrábí na přání zákazníka kusovou i sériovou výrobu ozubených kol, pastorků, řetězových kol, ozubených hřebenů a tyčí, evolventního drážkování, šneků, šnekových kol a ozubených řemenic. Dále se také zabývá výrobou násuvných převodovek a řetězových spojek.













Skoro půlku cesty jsme měli Trosky jako na dlani. Zřícenina hradu Trosky se nachází na vrcholu hory Trosky.  Trosky jsou symbolem Českého ráje a jedním z nejnavštěvovanějších hradů v Česku.



V Malé Skále jsme koupili pivko v Maloskalském pivovaru. Maloskalský ležák 12° v PET lahvi za 120,- Kč.




Naproti Maloskalskému pivovaru teče řeka Jizera, kterou lze splout na zapůjčené kanoi nebo raftu.



Tenhle mrak nesl spoustu vody. My úspěšně proklouzli, abychom se včas vrátili.


Po příjezdu do Poděbrad si vyzkoušela posed na našem trajku členka organizačního teamu MDA Ride. Vraceli se z promo akce na 10. jubilejní ročník, který se koná v Praze 16. června.
MDA RIDE je společnost lidí, kteří se rozhodli pomáhat v České Republice lidem s nervosvalovým postižením, známým jako svalová dystrofie.  Organizují  akce na Václavském náměstí v Praze, které se promění v jednu velkou motoakci. Každý rok jejich stánek najdete i na zahájení moto sezóny v Poděbradech.