Přeskočit na hlavní obsah

Nelep se mi na zadek, nejsem tvoje stará!

Stává se vám také, že vyjíždíte z vesnice, kde jedete 45-50 km/h a lepí se na vás zezadu auto? Nám ano.

Už několikrát jsme zaznamenali, že jakmile míjíme ceduli konec obce a přidáme plyn, abychom zrychlili.....vrrrrrm........ŘIDIČ, CO SE LEPÍ, se najednou vyskytne vedle nás a snaží se předjíždět. Což mu pochopitelně nejde, neboť máme vyšší zrychlení. Nadává, gestikuluje, ukazuje sprosté výrazy, ale za joudu je jen on sám.

Neděláme to naschvál, prostě v obci padesát a pak se rozjedeme na ideální rychlost, která samozřejmě nepřekračuje maximální povolenou.

Většinou však nezbývá nic jiného, než takovému blbečkovi přibrzdit, aby nedošlo k nehodě a pustit ho před sebe. Mohli bychom ho vytrestat a závodit s ním, ale proč? Používáme pravidlo "užívej, ale vrať se celej domů". Takového tupce pak vidíme o pár km dál na benzince, jak kouří a pije kafe, takže zas tak moc naspěch "Jarmil" neměl.

Obdobné situace zažíváme na semaforech, želežničních přejezdech a jiných místech, kde musíme vždy zpomalit z důvodu bezpečného průjezdu.


Proto vzkaz všem řidičům, kteří nějaký trike na silnici potkají:

Razance zrychlení u triku není tak vysoká, jako u motorky, ale přesto je hbitější než vozidlo. Důvodem je váha stroje v poměru s jeho výkonem.